Facebook Pixel

Hoe plak je nepnagels

Hoe plak je nepnagels
Categorie: Tutorials Nepnagels
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Hoe plak je nepnagels

Mooie handen en nagels geven je een verzorgd uiterlijk, maar niet iedereen is gezegend met een stel lange en sterke nagels. Er zijn verschillende manieren om de natuur een handje te helpen. Zo kan je acrylnagels, gelnagels of gelnagellak laten aanbrengen. Wanneer je budget even niet wilt meewerken, kun je ook plaknagels gebruiken. Plaknagels zijn niet alleen een stuk goedkoper dan kunstnagels of gelnagellak, je hoeft er ook geen afspraak bij de nagelstyliste voor in te plannen. Een echte win-win situatie dus. Maar hoe begin je er dan aan? We geven je graag een praktische gids om je nepnagels zelf te zetten.

Nagels voorbereiden

Voordat je de nagels kan plakken, moet je de nagellak, de acrylnagels of de gelnagels van je nagels verwijderen. Ook transparante nagellak moet je verwijderen. Hoe minder barrière er tussen je nagels en de nepnagels zit, hoe langer de plaknagels zullen blijven zitten. Kunstnagels, zoals acrylnagels en gelnagels, laat je best professioneel verwijderen door je nagelstyliste. Zo voorkom je dat je je natuurlijke nagels beschadigd. Nagellak verwijder je simpelweg met nagellakremover. Was daarna je handen met water en zeep zodat de chemische stoffen uit de remover geen kans krijgen om je nagels uit te drogen.

Knip of vijl je nagels kort

Knip of vijl je nagels zodat ze allemaal dezelfde lengte hebben. Je moet er wel voor zorgen dat je ze niet te kort maakt. Je wilt nog een randje boven je nagelbed overhouden, dat zorgt voor een betere houvast als je de nagels gaat plakken.

Maak je nagels vetvrij

Ga nog een keer met een watje met nagellakremover over je nagels om de laatste sporen vet en olie weg te halen. Vettige nagels zorgen er namelijk voor dat de lijm niet goed hecht en de nepnagels niet goed blijven plakken.

SOSU by SJ Gone Girl Acetone Faux Nail Remover

SOSU by SJ Gone Girl Acetone Faux Nail Remover

Nagelriemen terugduwen

Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje of een cuticle pusher. Op deze manier zorg je ervoor dat de nepnagels plakken op je natuurlijke nagels en niet op je huid. Houd de nagelknipper ver weg van je nagelriemen. Je nagelriemen beschermen de nagels tegen bacteriën en infecties. Wegknippen van de nagelriemen is geen goed idee en kan voor infecties en andere nagelproblemen zorgen.

Polijst nagels

Polijst je nagelbed met behulp van een polijstvijl. Zo maak je je nagels ietsjes ruwer, wat voor een betere hechting van de plaknagels zal zorgen. Vergeet niet het stof weg te vegen als je klaar bent.

Nepnagels zetten

Voor je de nepnagels gaat plakken, haal je ze eerst uit het pakje en leg je ze op volgorde. De kleinste nagels zijn voor je pink bestemd en de grootste nagels horen op je duim. Check de pasvorm van de nepnagels door ze over je nagels te leggen. Vijl waar nodig de randjes onderaan, zodat de nepnagels perfect op je nagels passen. Daarna is het tijd om de nepnagels te plakken. Breng nagellijm aan op je natuurlijke nagel en op het onderste gedeelte van de nepnagel, het deel dat op je natuurlijke nagel komt te liggen. Wees niet te zuinig met de lijm, breng liever te veel dan te weinig aan. Te veel lijm kan je makkelijk met een wattenstaafje wegvegen als het onder de nepnagel uitloopt. Treuzel niet te lang en leg de nepnagel direct op je nagel. Duw de nepnagel goed tegen je nagelriem voor het mooiste resultaat. Zorg dat er geen kieren of gaten tussen je natuurlijke nagel en je nepnagel zitten. Druk de nepnagel 10 tot 20 seconden aan. Blijf niet te lang duwen, je wil natuurlijk niet dat je vingers aan de nepnagels blijven plakken. Plak de volgende negen nagels op dezelfde manier. Wacht na de laatste nagel een tiental minuten om er zeker van te zijn dat de nagels goed vast zitten.

SOSU by SJ Brush-On Nail Glue

SOSU by SJ Brush-On Nail Glue kopen

Kunstnagels in de gewenste vorm en lengte vijlen

Zodra de nepnagels goed vastzitten, kan je de nagels in de gewenste vorm en lengte vijlen. Gebruik hiervoor een kartonnen nagelvijl. Deze zijn verkrijgbaar je in verschillende korrelgroottes, ook wel grit genoemd. Hoe lager het nummer van de grit, hoe grover de korrel is en hoe makkelijker je de nepnagels in vorm vijlt. Qua vorm kan je onder andere kiezen voor een rechte of een ovale vorm. Of wat dacht je van de immens populaire coffin- of ballerina-vorm? Niks is te gek! En het voordeel van plaknagels is dat je snel weer kan wisselen als je de vorm, de lengte of de kleur beu bent.

SOSU by SJ Laura Anderson False Nails Fierce

SOSU by SJ Laura Anderson False Nails Fierce

Plaknagels verwijderen

Plaknagels verwijderen, is absoluut niet moeilijk. Het is verleidelijk om de plaknagels gewoon van je nagels te trekken. Doe dit niet! Dit beschadigt je natuurlijke nagels en dat is het laatste wat je wilt. Wat moet je dan wel doen? Week je nagels en handen in een handbadje van nagellakremover met aceton. De nagellakremover zorgt ervoor dat de nagellijm vanzelf gaat oplossen. Na het aceton handbadje krijg je de plaknagels zonder al te veel moeite los.

Hoe lang blijven plaknagels zitten?

Hoe lang je plaknagels blijven zitten, is afhankelijk van de kwaliteit van je plaknagels, de kwaliteit van je natuurlijke nagels en de kwaliteit van je nagellijm. Hoe beter je de handleiding hierboven volgt, des te meer kans je hebt dat je nagels langer blijven plakken. Over het algemeen blijven nepnagels ongeveer één week plakken, dit kan met plaknagels van een hoge kwaliteit oplopen tot wel drie à vier weken.

30 juni 2020
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024