Facebook Pixel

8 tips voor perfect gekrulde wimpers

8 tips voor perfect gekrulde wimpers
Categorie: Nepwimpers, Tips
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

8 tips voor perfect gekrulde wimpers

Gekrulde wimpers, dat willen we allemaal wel. Helaas zijn niet allemaal gezegend met lange gekrulde wimpers. Heb jij de moed al opgegeven? Dat is nergens voor nodig, want met de onderstaande tips blijven je wimpers de hele dag perfect in de krul zitten. Pas deze tips toe en je bent verzekerd van een open en frisse blik!

1. Start met droge wimpers

Wanneer je start met dit stappenplan is het belangrijk dat je wimpers helemaal droog zijn. Heb je net je gezicht gewassen of kom je uit de douche? Wacht dan even 5 minuten totdat je wimpers droog zijn. Als je mascara aanbrengt op natte of vochtige wimpers zakken ze vaak na een paar minuten helemaal in.

2. Gebruik een wimperkrultang

Wanneer je gaat voor gekrulde wimpers mag een wimperkrultang natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Eylure Lash Curler of Ardell Precision Eyelash Curler gebruiken. Voor mooie gekrulde wimpers raden we aan de wimpers niet alleen bij de aanzet te krullen. Het best kun je de wimpers op meerdere plekken krullen namelijk bij de aanzet, in het midden en aan het einde van de wimpers. Op deze manier ontstaat er een mooie ronde krul in je wimpers.

Eylure Lash Curler

Eylure Lash Curler

Ardell Precision Eyelash Curler

Ardell Precision Eyelash Curler

3. Wimperkruller opwarmen

Indien voorgaande stap niet voldoende voor je is kun je ervoor kiezen om je wimperkruller op te warmen. Dit doe je door de kussentjes op de wimperkruller the föhnen of onder een warme kraan te houden. Let er wel op dat de wimperkruller niet te warm wordt. De huid bij de ogen is erg gevoelig, test de wimperkruller eventueel eerst op je hand. Nadat je de wimperkruller hebt opgewarmd kun je hem gebruiken zoals bij tip 2 uitgelegd. Breng hierna gelijk mascara (en primer) aan om ervoor te zorgen dat de krul geen kans krijgt om uit te zakken.

4. Een mascara primer aanbrengen

Als extra strap kun je een primer aanbrengen voordat je mascara gebruikt. Deze extra stap zorgt ervoor dat je mascara beter hecht. Ook zorgen mascara primers ervoor dat je wimperhaartjes dikker worden, waardoor je wimpers meer volume krijgen. Vaak wordt het aanbrengen van een primer overgeslagen, maar het kan er juist voor zorgen dat je wimpers gedurende de dag beter in model blijven.

GrandePrimer Pre-Mascara Lengthener & Thickener

GrandePrimer Pre-Mascara Lengthener & Thickener

5. Gebruik waterproof mascara

Wil je dat je wimpers de hele dag perfect blijven zitten, dan is een waterproof mascara echt een musthave. Doordat de wimpers ‘hard’ worden na gebruik van een waterproof mascara blijven de wimpers veel beter in de krul dan wanneer je een gewone mascara gebruikt. De wimpers voelen na applicatie van een normale mascara namelijk nog steeds zacht aan, daardoor blijft de krul veel minder goed zitten.

6. Verdeel de mascara evenredig

Naast de formule van de mascara is het ook belangrijk dat je mascara op de juiste manier aanbrengt. Breng de mascara direct bij de wimperaanzet aan en beweeg hem met zigzaggende bewegingen heen en weer. Vaak wordt mascara alleen bij de uiteinden aangebracht, wat er juist voor zorgt dat je wimpers sneller inzakken.

7. Laat je wimpers liften

Wil je mooie gekrulde wimpers zonder een wimperkrultang of mascara te moeten gebruiken? Kies dan voor een Lash Lift behandeling! Door je wimpers te laten liften door een wimperstylist blijven je natuurlijke wimpers tot wel 6 weken gekruld. Een bijkomend voordeel is dat je wimpers door de behandeling ook langer en voller ogen. Het resultaat van een lash lift is direct zichtbaar en niet schadelijk voor de natuurlijke wimperhaartjes.

Jacky M Lash Lift Starter Kit

Jacky M Lash Lift Starter Kit

8. Breng nepwimpers aan

Vind je dit maar te veel gedoe? Dan is er nog een laatste oplossing, namelijk nepwimpers! Met een paar goede valse wimpers heb je binnen no-time perfect gekrulde wimpers waarvan je zeker weet dat ze de hele dag mooi blijven zitten. Voor extra veel krul en glamour raden we de Ardell Extension FX D-Curl en Ardell Extension FX B-Curl aan. Deze wimpers zijn 3D en lijken hierdoor extra gekruld. Vind je deze wimpers net iets too much? De Ardell Extension FX C-Curl en Ardell Extension FX L-Curl zijn ook 3D en hebben een mooie krul. Deze nepwimpers zijn wat natuurlijker dan de D-Curl en B-Curl, daarom zijn ze perfect geschikt voor een mooie everyday look.

Ardell Extension FX D-Curl

Ardell Extension FX D-Curl

Ardell Extension FX B-Curl

Ardell Extension FX B-Curl

Ardell Extension FX C-Curl

Ardell Extension FX C-Curl

Ardell Extension FX L-Curl

Ardell Extension FX L-Curl

20 april 2020
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024