Facebook Pixel

Wimperextensions zetten bij jezelf

Wimperextensions zetten bij jezelf
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Wimperextensions zetten bij jezelf

Met wimperextensions kun je gemakkelijk volume en lengte toevoegen aan je eigen wimpers. Wimperextensions kun je tegenwoordig eenvoudig zelf zetten. Gebruik wel individual lashes wanneer je er zelf mee aan de slag wilt gaan. One by One en Russian Volume wimperextensions dienen door wimperstylisten te worden gezet en zijn niet geschikt om bij jezelf te gebruiken. Je kunt de individual lashes over de gehele breedte van de wimpers aanbrengen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze bijvoorbeeld alleen in de buitenste ooghoek te plaatsen. Hoe je dat precies doet? Wimperextensions zetten doe je zo!

Welke wimperlijm gebruiken voor wimperextensions

Welke wimperlijm je gebruikt hangt helemaal af van hoe lang jij wilt dat de wimperextensions blijven zitten. Je kunt ervoor kiezen om een semi-permanente wimperlijm te gebruiken, zoals de Ardell LashTite Adhesive. Met deze wimperlijm voor individual lashes blijven de extensions tot wel 2 weken zitten. Je kunt ook kiezen voor de DUO Individual Lash Adhesive. Deze semi-permanente wimperextensions wimperlijm zorgt er ook voor dat de wimpers circa 2 weken blijven zitten. Ideaal voor tijdens een vakantie of een weekendje weg. Wil je mooie wimpers voor een bijzondere gelegenheid of avondje uit en wil je ze aan het einde van de dag eraf halen? Kies dan voor een normale wimperlijm, waarmee je ook stripwimpers aanbrengt. Wanneer je deze lijm gebruikt kun je de wimpers gewoon voor het slapen gaan verwijderen met een beetje water.

Ardell LashTite Adhesive (donker 22 ml)

Ardell LashTite Adhesive (donker 22 ml)

DUO Individual Lash Adhesive (donker)

DUO Individual Lash Adhesive (donker)

Verschillende lengtes wimperextensions zetten

Gebruik voor een natuurlijk resultaat wimperstukjes van verschillende lengtes. Gebruik de lange individual lashes voor de buitenste ooghoeken. Gebruik steeds kortere wimperstukjes naarmate je richting de binnenste ooghoeken gaat. Je kunt zoveel wimperextensions aanbrengen als je zelf wilt.

1. Zorg voor een schone huid

Voordat je begint is het belangrijk dat je ogen vrij zijn van make-up en restjes make-up remover. Gebruik geen make-up remover op basis van olie, dit kan ervoor zorgen dat de wimpers niet goed hechten. Vermijd ook andere producten die olie bevatten.

2. Wimperextensions wimperlijm klaarzetten

Pak een stukje folie en doe hier een 1 tot 3 druppels wimperextensions lijm op. Let erop dat je het flesje na gebruik goed sluit, zodat uitdroging wordt voorkomen. Semi-permanente wimperlijm voor wimperextensions heeft een sterke hechtingskracht. Wees voorzichtig met de lijm en zorg ervoor dat het niet op je kleding terecht komt.

3. Wimperextensions pakken

Met een wimperapplicator of pincet pak je voorzichtig een wimperstukje of losse wimperextension uit de tray. Pak de wimperextension beet bij het uiteinde, zodat de wimpercluster niet kapot gaat.

4. Wimperextensions dippen in wimperlijm

Dip de aanzet van de wimpercluster in de wimperlijm. Let erop dat het uiteinde niet helemaal wordt bedekt met wimperlijm. Een klein beetje lijm is genoeg om de wimpers mee aan te brengen. Meer wimperlijm betekent niet dat de individual lashes beter zullen gaan hechten.

5. Wimperextensions plaatsen

Doe je oog dicht en begin bij de buitenste ooghoek. Plaats het wimperstukje bovenop de eigen natuurlijke wimpers. Probeer de clusters zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan te brengen, zonder de huid aan te raken. Zorg er dus voor dat de wimperextensions het ooglid niet aanraakt. Druk het wimperstukje voorzichtig vast.

Vermijd producten op oliebasis

Het is belangrijk dat make-up remover op oliebasis en (make-up) producten die olie bevatten worden vermeden. Door de olie zal de semi-permanente wimperlijm niet goed hechten aan de natuurlijke wimpers. Bij het reinigen van het oog en de wimperextensions kun je make-up remover op waterbasis gebruiken om de individual lashes schoon te houden.

Stripwimpers of wimperextensions

Het voordeel van individual lashes ten opzichte van nepwimpers is dat je zelf je look kunt bepalen. Je bepaalt zelf hoeveel volume en lengte je toevoegt, hierdoor creëer je jouw eigen ooglook. Wel moet je er rekening mee houden dat het aanbrengen van individuele nepwimpers iets meer tijd en geduld vergt dan gewone nepwimpers. Wil jij binnen 1 minuut een complete lash look? Dan raden we de gewone nepwimpers aan, deze zijn snel en makkelijk in gebruik.

Lilly Lashes 3D Mink Mykonos

Lilly Lashes 3D Mink Mykonos

Wimperextensions verwijderen

Wanneer je individuele nepwimpers hebt aangebracht met een semi-permanente lijm voor wimperextensions dien je deze op bepaalde wijze weer te verwijderen. Lees hierover meer in onze blog How-to: wimperextensions verwijderen.

28 november 2019
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024