Facebook Pixel

6 tips voor het aanbrengen van nepwimpers

6 tips voor het aanbrengen van nepwimpers
Categorie: Nepwimpers, Tips
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

6 tips voor het aanbrengen van nepwimpers

Veel mensen denken dat nepwimpers aanbrengen moeilijk is. Dat is zeker niet waar, want met deze 6- tips zul je zien dat nepwimpers plakken veel makkelijker is dan je had gedacht. Na een aantal keer oefenen kan je binnen no-time nepwimpers aanbrengen als een echte pro!

1. Knip de wimperband bij

Voordat je de nepwimpers aanbrengt is het belangrijk om de wimperband te meten. Dit doe je door de nepwimpers voor je eigen wimperrand te houden. De lashes moeten iets korter zijn dan je eigen wimperrand. Dit geeft het mooiste effect en zo zorg je ervoor dat de uiteinden van de wimpers niet in je oog gaan prikken. Ook kan een te lange wimperband ervoor zorgen dat je ogen optisch gaan hangen. Is de wimperband iets te lang? Knip dat een klein stukje van de buitenste hoek af. Let erop dat je niet teveel afknipt. Begin met een klein stukje en houdt de wimper weer voor je oog om te controleren of de lengte goed is. Wanneer je de wimpers meet is het belangrijk dat je links en rechts niet door elkaar haalt, omdat hier verschil in zit.

2. Kleine hoeveelheid wimperlijm aanbrengen

Nadat de wimpers op maat zijn geknipt kun je wimperlijm aanbrengen. Breng een kleine hoeveelheid wimperlijm aan op de wimperrand van de nepwimper. Als er teveel lijm op de wimpers zit is de kans groot dat de kunstwimpers niet blijven plakken. Bovendien kan er wimperlijm op de wimperhaartjes terechtkomen. Dat wil je natuurlijk niet!

3. Wacht tot de wimperlijm kleverig is

Wacht nadat je wimperlijm hebt aangebracht circa 15 tot 30 seconden, zodat de wimperlijm een beetje kleverig wordt. De nepwimpers blijven namelijk niet goed plakken als de wimperlijm nog te nat is en niet kleverig genoeg is. Bij sommige wimperlijmen hoef je echter niet te wachten tot de lijm kleverig is en kun je de wimpers meteen aanbrengen. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende lijm door. Ben je nog op zoek naar een fijne wimperlijm? Probeer eens de DUO wimperlijm of House of Lashes wimperlijm uit, dit zijn onze bestsellers.

4. Gebruik een wimper applicator

Na de aangegeven droogtijd kun je de nepwimpers opplakken. Dit gaat het makkelijkst met een wimper applicator. Deze beschadigen de lashes niet en zijn daarnaast ook veilig bij het oog te gebruiken.

5. Kijk omlaag in de spiegel

Kijk bij het aanbrengen van de nepwimpers omlaag in de spiegel. Op deze wijze kun je jouw wimperrand goed zien en kun je de nepwimpers er gemakkelijk tegenaan plaatsen. Plaats het midden van de nepwimper tegen de wimperrand aan en zet daarna de zijkanten vast. Duw vervolgens de hele wimper zachtjes aan om deze te bevestigen. Begin vanaf de buitenkant en werk naar binnen toe. Let er wel op dat je de valse wimpers niet op je natuurlijke wimpers plakt, maar op de huid zo dicht mogelijk bij de wimperrand.

6. Extra volume met mascara

Als finishing touch kun je nadat je de wimpers hebt aangebracht een laagje mascara aanbrengen. Dit geeft je wimpers nog meer volume en glamour. Wanneer je de nepwimpers graag wilt hergebruiken raden we je aan geen mascara te gebruiken.

Benieuwd hoe je de nepwimpers het beste kunt verwijderen? Lees daarover meer op onze blog: Nepwimpers verwijderen, hoe doe je dat.

27 november 2019
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024