Facebook Pixel

Wat je moet weten voordat je wimperextensions laat zetten

Wat je moet weten voordat je wimperextensions laat zetten
Categorie: Wimperextensions
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Wat je moet weten voordat je wimperextensions laat zetten

Je kent de dagelijkse struggle vast wel; eindeloos lagen mascara aanbrengen om die gedroomde wimpers te krijgen. Miljoenen mascara’s gebruikt maar nog steeds niet de juiste gevonden die je het gewenste volume, waaiereffect en de gewenste lengte geeft. Heb je al eens aan wimperextensions zetten gedacht? De wimperextensions laat je zetten en je kunt daarna meteen genieten van perfecte wimpers, dag in dag uit. Wel moet je van tevoren een paar dingen weten en bedenken of het echt iets voor je is.

Wat zijn wimperextensions

Wimperextensions zijn losse wimpers die haartje voor haartje op de eigen wimpers worden geplakt. De wimperextensions verlengen en verdikken je eigen wimpers, waardoor je een heel mooi en natuurlijk effect krijgt. Je kunt alles met de wimpers doen, zoals zwemmen, sporten en douchen. De lijm heeft namelijk een sterke hechtingskracht en kan dus behoorlijk wat hebben. Echter dienen de wimpers en de lijm goed verzorgd te worden voor het beste resultaat.

Maar hoe ziet zo’n behandeling er eigenlijk uit? Doet het pijn of is het vervelend om wimperextensions te zetten? Nee, integendeel, veel mensen vallen zelfs in slaap tijdens de behandeling. Zorg dat je naar de afspraak komt zonder make-up. Ben je dit per ongeluk vergeten dan heeft de stylist meestal wel de geschikte make-up remover voor je. Samen met de wimperstylist bekijk je welke wimpers het beste bij jouw wensen en ogen passen. De stylist plakt vervolgens voorzichtig je onderwimpers af, om te voorkomen dat de lijm je oogleden aan elkaar plakt. Vervolgens doe je de ogen dicht en kan de behandeling beginnen. Iedere natuurlijke wimper krijgt een extension aan zich geplakt. Doordat je eigen wimpers als basis worden gebruikt, hebben de extensions meer houvast en blijven ze beter zitten. De gehele behandeling van een nieuwe set duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Je merkt er vrijwel niks van en je zal ervaren dat je moeite moet doen om wakker te blijven.

Wimperextensions zijn niet voor iedereen geschikt 

Wimperextensions zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Zo moeten je eigen wimpers in goede conditie zijn om de extensions houvast te kunnen bieden. Daarnaast mag je niet allergisch zijn voor de lijm en zijn chemobehandelingen niet gewenst voor het plaatsen van wimperextensions. Ook wordt het afgeraden wanneer je eczeem, Alopecia (extreme haaruitval) of Blefaritis (oogrand ontsteking) hebt wimperextensions te laten zetten. Daarnaast heb je een wachttijd van zes maanden na een ooglidcorrectie en drie maanden na een ooglasering.

Lenzendragers kunnen prima wimperextensions laten zetten, al moet je hier dan wel extra voorzichtig mee omgaan. Gebruik een speciaal tangetje om je lenzen in of uit te doen en trek niet aan je wimpers.

Welke wimperextensions kiezen

Voordat de wimperstyliste begint met het zetten van de wimpers, kiest deze samen met jou de geschikte wimpers uit. Hierbij wordt gekeken naar onder andere de lengte, dikte en broosheid van je eigen wimpers. Zijn je eigen wimpers erg kort, dun of breken ze snel af? Dan worden er wimperextensions gebruikt die niet al te zwaar zijn, omdat de natuurlijme wimpers niet veel kunnen dragen. Ook heb je verschillende soorten wimperextensions. Zo kun je kiezen voor het meest naturel; een set One by One. Als je meer volume wilt kun je kiezen voor Russian Volume wimperextensions. Het grootste verschil zit hem hier in de dikte van de wimpers en het aantal wimperhaartjes per wimperextension. De wimpers die bij One by One worden gebruikt beginnen bij een dikte van 0,05 mm. Daarnaast wordt er bij One by One één wimper aan je eigen wimper gezet, zoals de naam eigenlijk al verklapt. Bij een set Russian volume kan dit al twee tot zes wimperextensions per eigen wimper zijn, maar dan worden wel dunnere wimpers gebruikt, tussen de 0,03 mm en 0,07 mm. Wanneer er dus vier extensions per wimper zouden worden geplaats van 0,05 mm dik, zit je al op 0,20 mm aan volume.

Jacky M C Lash Mix 0,15 mm

Jacky M C Lash Mix 0,15 mm

Jacky M Smart Russian D Lash Mix 0,07 mm

Jacky M Smart Russian D Lash Mix 0,07 mm

Wat kosten wimperextensions?

Als je wimperextensions hebt moet je iedere maand terug voor een opvulbehandeling. Zorg er dus voor dat je maandelijks genoeg geld hebt om je wimpers te kunnen laten bijvullen.De prijs om wimperextensions te laten zetten verschilt natuurlijk per salon en hangt ook af van je wensen. Meestal liggen de kosten voor een nieuwe set rond de €50, maar kan oplopen tot wel €80. De prijs hangt ook af van de beautysalon die je kiest en met welke producten zij werken. Zo is een set Russian Volume duurder dan een setje One by One. Dat is logisch, omdat One by One minder tijd en wimperextensions kost. Daarnaast hangt de deskundigheid en de hoeveelheid certificaten ook samen met de kosten; hoe deskundiger de stylist, hoe hoger de prijs. Maar dan weet je wel zeker dat je wimpers ook vakkundig worden gezet.

Het opvullen is een stuk goedkoper en hangt af van de tijd tussen je vorige afspraak. De meeste opvulbehandelingen liggen tussen de €20 en €30 voor de eerste twee weken na de vorige behandeling. Na drie weken ligt de prijs ergens tussen de €30 en €40. Na 4 weken wordt meestal de prijs van een nieuwe set berekend, maar dit verschilt per salon. De eerder genoemde prijzen zijn op basis van een setje One by One, voor andere wimpers en setjes rekenen salons vaak een meerprijs. Bekijk de prijslijst van jouw salon voor de beste indicatie.

Wimperextensions verzorgen

Wimperextensions moeten wel goed onderhouden worden, zodat je er lang genoeg mee kan doen tot de opvulbeurt. Verzorg je de wimpers niet goed of niet goed genoeg, dan zullen ze eerder loskomen. Om te beginnen is het belangrijk om je wimpers iedere dag te borstelen met een speciaal borsteltje voor je wimpers. Deze krijg je meestal van je wimperstyliste mee en anders kun je ze heel eenvoudig (online) kopen. Doordat je de wimpers borstelt worden ze niet warrig en behouden ze hun stevigheid. Daarnaast moet je de wimpers goed schoon houden, zeker als je oogmake-up draagt. Hier zijn speciale shampoos voor, die je eventueel bij je wimperstyliste kunt kopen. Deze shampoos maken de wimpers op milde wijze schoon, zodat de lijm niet wordt aangetast en je wimpers het langst mee kunnen gaan. Doe je dit niet, dan blijft olie en vuil op je wimpers zitten, waardoor ze sneller zullen uitvallen.

Als je net een nieuw setje wimperextensions hebt laten zetten of ze bij hebt laten vullen, mogen ze de eerste 24 uur niet nat worden. Dit komt door de lijm, welke goed droog moet worden. Natuurlijk is het niet zo dat ze er allemaal vanaf vallen als je door de regen moet, maar probeer water de eerste 24 uur na de behandeling zo veel mogelijk te vermijden. Daarna is het van belang dat je voorzichtig met je wimpers omgaat. Na het douchen kun je het beste je wimpers droogdeppen en niet wrijven. Het is sowieso niet goed voor je wimpers als je in je ogen gaat wrijven. Ben je iemand die graag met de handen door je wimpers wrijft? Wen jezelf dan maar aan om dat niet meer te doen. Wanneer je door je wimpers wrijft, zullen ze afbreken en sneller loslaten. Hoe voorzichtiger je met de wimpers omgaat, hoe langer ze blijven zitten.

Kan je oogmake-up dragen met wimperextensions?

Ook wanneer je wimperextensions hebt kun je prima oogmake-up dragen. Wel moet je hierbij een aantal dingen onthouden. Gebruik bijvoorbeeld gemakkelijk verwijderbare make-up, dus geen waterproof make-up. Dit voorkomt dat je lang moet boenen om je make-up eraf te halen. Hoe meer je aan je wimpers komt, des te eerder ze loslaten. Zorg er dus voor dat je de make-up er snel en makkelijk af kunt halen. Gebruik reinigingsproducten zónder olie, want anders kan de lijm namelijk oplossen en vallen je extensions eraf. Neem dus een make-up remover die zo mild mogelijk en op waterbasis is. Vaak kun je dit ook kopen bij de stylist of zal deze je hierin kunnen adviseren. Een voorbeeld van een goedwerkend product voor je wimpers is de RevitaLash Micellar Water Lash Wash.

RevitaLash Micellar Water Lash Wash

RevitaLash Micellar Water Lash Wash

Wimperextensions bijvullen

Voor het beste en mooiste resultaat zou je om de 2 tot 3 weken je wimperextensions moeten laten bijvullen. Dat er wimpers uit vallen is een natuurlijk iets, je eigen wimpers vallen immers ook uit. En aangezien de wimperextensions aan je eigen wimpers vastzitten, vallen deze automatisch ook mee uit. Wanneer je de wimpers bij laat vullen controleert de stylist of er wimpers zijn die dreigen los te laten. Deze worden er dan alvast vanaf gehaald. Op de plekken waar wimpers zijn uitgevallen worden nieuwe wimperextensions geplaatst, net zo lang tot alles weer is opgevuld en je weer een volle set wimpers hebt.

Wimperextensions laten verwijderen

Ben je de wimpers even helemaal beu of wordt het allemaal even iets te duur voor je? Laat dan je extensions ook weer verwijderen door de stylist die ze heeft gezet. Je kunt er ook voor kiezen om ze gewoon uit te laten groeien, ze vallen er vanzelf af. Echter kan dit best lang duren en loop je dus met een paar extensions tussen je eigen wimpers. Als je het door je eigen stylist laat verwijderen kost het je meestal niet zoveel.

Hoe gaat het verwijderen van wimperextensions in zijn werk? Waarschijnlijk denk je dat het behoorlijk wat pijn kan gaan doen, maar daar is gelukkig niks van waar. Je wimperstylist gebruikt een wimperlijm remover om de lijm op te lossen en de wimperextensions te kunnen verwijderen. Dit gebeurt allemaal heel voorzichtig en zachtjes, je zal er weinig tot niks van merken.

Ardell LashFree Remover (5 ml)

Ardell LashFree Remover (5 ml)

Beschadigen wimperextensions de natuurlijke wimpers?

Je eigen wimpers worden gebruikt als basis voor je extensions. Hierdoor denken veel mensen dat het heel schadelijk is voor je eigen wimpers, maar dat is niet waar. Het kan zelfs helpen om je natuurlijke wimpers te verbeteren en ze te laten herstellen. Bovendien hoef je geen mascara meer aan te brengen of te verwijderen, waardoor je wimpers kunnen rusten. Iedere wimper gaat door een groeicyclus van ongeveer drie maanden. In die tijd groeien de wimpers, rusten ze en vallen ze uit. Je natuurlijke wimpers vallen dus om de zoveel tijd gewoon uit en nemen dan de vastgeplakte extensions met zich mee. Dat is gewoon een natuurlijk proces waar je niks aan kunt veranderen. Er wordt een minimale hoeveelheid lijm gebruikt en zolang de wimpers niet te zwaar zijn voor je eigen wimpers kan er niks gebeuren en is het zetten van wimperextensions helemaal veilig. Je stylist kan de geschikte One by One of Russian Volume wimpers voor je uitkiezen, zodat ze je eigen wimpers niet beschadigen. Let er wel op dat je altijd naar een opgeleide, gecertificeerde en getrainde stylist gaat.

Zijn wimperextensions verslavend

Wimperextensions kunnen best verslavend werken. Het geeft een heerlijk gevoel als je weer met nette, volle wimpers de deur van de salon uitloopt. Het is een luxeproduct die je ook echt dat luxe gevoel geeft. Het gevoel van prachtige volle wimpers is erg verslavend. Je kijkt alweer uit naar de volgende behandeling als je ziet dat er wat wimpers uit zijn gevallen. Je voelt je als herboren, dus ja, wimperextensions kunnen behoorlijk verslavend werken. Je bent al snel gewend aan het feit dat je ’s morgens zo klaar bent met je wimpers en dat je gedurende de dag geen panda-ogen meer hebt. Aangezien wimperextensions niet schadelijk zijn voor je eigen wimpers, mits ze goed zijn gezet, kun je er lang mee doorgaan. Gun je eigen wimpers wel rust door bijvoorbeeld pauzes te nemen en gebruik te maken van een wimperserum.

Super Lash Wimperserum

Super Lash Wimperserum

Super Lash Wimperserum

RevitaLash Advanced Wimperserum 2 ml

RevitaLash Advanced Wimperserum 2 ml

GrandeLash Wimperserum 2 ml

GrandeLash Wimperserum

GrandeLash Wimperserum

20 maart 2020
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024