Facebook Pixel

Welke oogvorm heb jij?

Welke oogvorm heb jij?
Categorie: Tips
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Welke oogvorm heb jij?

Als je make-up of nepwimpers aanbrengt is het handig om te weten welke oogvorm je hebt. Wat bij de een mooi staat kan bij de ander weer helemaal niet passen. Om deze reden is het goed om te weten welke oogvorm je hebt, vanuit daar kun je kijken naar passende make-up en nepwimpers. Er zijn veel verschillende oogvormen. In deze blog vind je een lijstje met de 8 meest voorkomende oogvormen. Aan de hand van deze lijst kun jij beoordelen welke oogvorm je hebt.

1. Diepliggende ogen

Wanneer je diepliggende ogen hebt betekent het dat je wenkbrauwbot meer aanwezig is dan bij andere oogvormen. Dit komt omdat je ogen dieper in de schedel liggen, waardoor de illusie van een prominent wenkbrauwbot wordt gecreëerd. Bij deze oogvorm komen de wimpers vaak tegen het wenkbrauwbot aan. Het gebruik van een waterproof mascara is geen overbodige luxe is, dit voorkomt eventuele vlekken. Veel bekende Hollywood actrices en bekendheden hebben diepliggende ogen zoals bijvoorbeeld Megan Fox, Julianne Moore en reality ster Kim Kardashian.

2. Amandelvormige ogen

Mensen met amandelvormige ogen hebben geluk want deze oogvorm wordt gezien als een van de zeven schoonheden. Bij amandelvormige ogen hebben de ogen, zoals de naam al zegt, de vorm van een amandel. De buitenste ooghoeken van de ogen staan iets omhoog en de binnenste ooghoeken van de ogen staan iets naar beneden. Deze oogvorm geeft je een erg wakkere blik, omdat de vorm de ogen optisch lift. Bij almond eyes zie je bovendien geen oogwit boven of onder de iris. Amandelvormige ogen zijn ook de meestvoorkomende oogvorm. Een handig trucje om te bepalen of je amandelvormige ogen hebt is door een potlood horizontaal in het midden voor je ogen te houden. Wanneer de buitenste ooghoeken boven het midden uitsteken en de binnenste ooghoeken onder het midden uitsteken heb je amandelvormige ogen. Angelina Jolie is een bekende actrice met amandelvormige ogen.

3. Hooded eyes

Hooded eyes, ook wel hangende oogleden genoemd, hebben een extra laagje huid over het bewegend ooglid hangen. Dit komt voor bij de bovenste oogleden en kan erger worden naarmate men ouder wordt. Ook is bij deze oogvorm het bewegend ooglid bijna of niet zichtbaar wanneer de ogen open zijn. Dat betekent dat oogschaduw en eyeliner snel wegvalt. Een paar nepwimpers zijn bij deze oogvorm juist extra mooi omdat je op deze manier de ogen toch wat meer kunt benadrukken. Bekende celebrities met hangende hooded eyes zijn onder andere Blake Lively.

4. Monolid ogen

Een oogvorm die vooral veel bij Aziatische mensen wordt gezien zijn de monolid ogen. Bij deze oogvorm is het bewegend ooglid goed zichtbaar en is er geen duidelijke arcadeboog aanwezig. Ook is het wenkbrauwbot minder gedefinieerd, omdat de ogen minder diep liggen dan bij de andere oogvormen. Om deze ogen meer diepte te geven kun je met oogschaduw een arcadeboog creëren. Een smokey eye look staat ook prachtig bij mensen met monolid ogen. Met een paar mooie dramatische nepwimpers maak je de ooglook helemaal compleet. Bekende actrices met monolid ogen zijn onder andere Gemma Chan.

5. Uitpuilende ogen

Bij uitpuilende ogen vallen je ogen extra op. Je ziet meer ooglid dan bij de meeste oogvormen en vaak zijn de ogen groot. Dit komt omdat de ogen iets meer naar voren staan dan bij bijvoorbeeld amandelvormige ogen. De ogen zijn vaak het meest opvallende aan het gezicht bij mensen die uitpuilende ogen hebben. Het voordeel van uitpuilende ogen is dat het ooglid vaak wat groter is. Hierdoor heb je veel ruimte om te spelen met oogschaduw. Ook een dikke eyeliner look staat prachtig bij mensen met uitpuilende ogen. Bekende celebrities met uitpuilende ogen zijn onder andere realityster Nicole Richie, it-girl Olivia Palermo en Gossip Girl actrice Leighton Meester.

6. Downturned eyes

Downturned eyes lijken op amandelvormige ogen alleen wijst de buitenste ooghoeken naar beneden. Deze oogvorm leent zich perfect voor een sexy cat-eye wing. Door een wing te zetten met een eyeliner trek je de buitenste ooghoeken optisch omhoog voor een open blik. Ook nepwimpers met een winged of flared effect staan prachtig bij mensen met hangende ogen. Bekende actrices met downturned eyes zijn ondere andere Katie Holmes en Katrina Kaif, maar ook realityster Paris Hilton heeft hangende ogen.

7. Dicht bij elkaar staande ogen

Bij dicht bij elkaar staande ogen zit er tussen beide ogen minder dan een oog-breedte ruimte. Met make-up kun je dicht bij elkaar staande ogen optisch verder van elkaar af laten lijken. Dit doe je door een lichte glanzende kleur oogschaduw aan te brengen in de binnenste ooghoeken. Zo lijkt het optisch net alsof je ogen verder van elkaar af staan. Ook kun je accent wimpers aanbrengen. Deze plaatst je bij de buitenste ooghoeken, zodat het lijkt alsof er meer ruimte zit tussen de ogen. Bekende vrouwen met dicht bij elkaar staande ogen zijn Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker.

8. Ver uit elkaar staande ogen

Het tegenovergestelde van dicht bij elkaar staande ogen zijn ver uit elkaar staande ogen. Bij wijd staande ogen is de ruimte tussen de ogen groter dan de breedte van het oog. Qua make-up doe je bij ver uit elkaar staande ogen precies het tegenovergestelde als bij dicht bij elkaar staande ogen. Glimmende en lichte oogschaduw kun je beter niet bij de binnenste ooghoeken gebruiken. Ga liever voor een matte of donkere kleur. Wijd staande ogen komen voor bij bekende modellen als Miranda Kerr en Kate Moss.

9 januari 2020
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024