Facebook Pixel

Wimperextensions verwijderen, zo doe je dat

Wimperextensions verwijderen, zo doe je dat
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Wimperextensions verwijderen, zo doe je dat

Door middel van individual lashes, One by One en Russian Volume wimperextensions kun jij jouw eigen look bepalen. Ga bijvoorbeeld voor een lash look met veel volume of kies juist een subtielere look die jouw wimpers net iets meer laat opvallen. Wimperextensions worden aangebracht met een semi-permanente wimperextensions lijm met een sterkere hechtingskracht dan normale wimperlijm. Wimperextensions verwijderen is daardoor lastiger dan het eraf halen van normale nepwimpers. Met behulp van de onderstaande stappen verwijder je gemakkelijk wimperextensions, zonder dat je hierbij je eigen wimpers beschadigd.

Gebruik een goede wimperlijm remover

Wanneer je de wimperextensions hebt aangebracht met een semi-permanente wimperlijm heb je een wimperlijm remover nodig om de lijm op te lossen. Wimperextensions mogen nooit zomaar eraf worden getrokken. Gebruik altijd een wimperlijm verwijderaar om de wimperextensions te verwijderen. Het is belangrijk dat je wel de juiste lash remover gebruikt. Voor het zetten van individual lashes, One by One en Russian Volume wimperextensions worden niet dezelfde soorten lijm gebruikt. Voor het verwijderen van de extensions zijn daarom ook andere soorten lash removers nodig. Een wimperlijm remover voor semi-permanente wimperlijm voor individual lashes zal niet werken op een wimperlijm voor One by One en Russian Volume extensions. 

Wimperlijm remover voor individual lashes

Met een wimperextensions lijm voor individual lashes blijven de extensions circa 2 weken zitten. Wanneer je de individual lashes eerder wilt verwijderen is het van belang dat je de juiste wimperlijm remover gebruikt. Als er een lijm voor individual lashes, bijvoorbeeld de Ardell LashTite Adhesive, is gebruikt bij het zetten van de extensions kun je de Ardell LashFree Remover gebruiken om de wimperlijm weer op te lossen.

Ardell LashFree Remover (5 ml)

Ardell LashFree Remover 5 ml

Individual lashes verwijderen

Individual lashes kun je eenvoudig zelf verwijderen met een wimperlijm remover. Volg de onderstaande stappen om de wimperextensions te verwijderen:

1. Make-up verwijderen

Het is handig om eerst je make-up eraf te halen, voordat je de wimperextensions gaat verwijderen. Zodra je mascara, eyeliner en oogschaduw hebt verwijderd zie je precies waar de wimperextensions vast zitten. Dat maakt het verwijderen van de individuele nepwimpers een stuk makkelijker.

2. Breng de wimperlijm remover aan

Begin met één oog tegelijkertijd. Gebruik een tissue om het onderste ooglid te bedekken. Doe wimperlijm remover op een wattenstaafje of een dun kwastje. Sluit het oog, zodat het product niet in de ogen kan komen. Ga met het wattenstaafje of kwastje voorzichtig langs de aanzet van de wimperextensions. Alleen op dit gedeelte hoef je wimperlijm remover te gebruiken. Herhaal totdat de wimperstukjes los beginnen te komen.

3. Verwijder de wimperextensions

Je zult merken dat de wimperextensions een beetje los zitten, doordat de wimperlijm aan het oplossen is. De clusters kun je nu voorzichtig lostrekken van de natuurlijke wimpers. Voor het verwijderen van de individuele nepwimpers kun je een pincet of gewoon je vingers gebruiken.

4. Reinig het gezicht na

Verwijder de laatste restjes van de wimperlijm remover met een oogmake-up remover. Spoel het gezicht daarna af. Zorg ervoor dat alle wimperlijm verwijderaar is verwijderd, zodat er geen irritaties kunnen ontstaan.

5. Verzorg je natuurlijke wimpers

Je wimpers hebben een tijdje extra gewicht gedragen dus het kan zijn dat de wimperhaartjes zijn verzwakt. Het is verstandig om je natuurlijke wimpers te ondersteunen en een handje te helpen. Verbeter de gezondheid van je wimpers door een wimperserum te gebruiken. Breng een wimperserum aan om je eigen wimpers gezonder, langer, dikker en sterker te maken.

Wimperlijm remover voor One by One en Russian Volume

De wimperlijm die wordt gebruikt bij het zetten van One by One en Russian Volume wimperextensions heeft een veel sterkere hechtingskracht dan de lijm die wordt gebruikt voor individual lashes. Voor het oplossen van een One by One en Russian Volume wimperlijm is een ander soort wimperlijm remover nodig. Dit soort wimperextensions lijm kan bijvoorbeeld worden verwijderd met de Jacky M Adhesive Remover. Wil je zeker weten of een wimperlijm remover werkt bij jouw One by One of Russian Volume wimperextensions? Vraag het dan even na bij de wimperstyliste of salon die de extensions heeft gezet.  

Jacky M Adhesive Remover

Jacky M Adhesive Remover

Wimperextensions eraf trekken

Verwijder nooit je wimperextensions door ze van je eigen wimpers af te trekken. Dit zorgt ervoor dat je de eigen wimpers meetrekt en beschadigd. Semi-permanente wimperextensions mogen niet worden verwijderd of los worden getrokken zonder een wimperlijm remover. Gebruik altijd een wimperlijm verwijderaar om de individual lashes los te weken van de eigen wimpers. Wimperextensions die zijn aangebracht met semi-permanente wimperlijm kun je niet hergebruiken.

Wimperextensions verwijderen met olie

Er wordt wel eens aangeraden om wimperextensions te verwijderen met olie. Vaak wordt er dan babyolie, kokosolie, olijfolie of make-up remover op oliebasis aanbevolen. Wij raden het echter af om de wimperstukjes met olie te verwijderen. De wimperextensions laten weliswaar los, maar vaak kunnen niet alle clusters in één keer worden verwijderd. Er zullen maar een aantal wimperextensions loslaten, waardoor je met happen in je wimpers blijft zitten. Bovendien kan de huid geïrriteerd raken door het harde vegen en boenen. De kans dat je eigen wimpers afbreken is tevens groot.

Wimperextensions verwijderen met make-up remover

Wimperextensions verwijderen met een make-up remover of oogmake-up remover (op oliebasis) raden wij ook niet aan. Wimperextensions verwijderen lukt vaak niet in één keer, waardoor je happen in je wimpers krijgt. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Daarnaast is het vele wrijven en trekken aan de wimpers niet goed voor de natuurlijke wimpers.

Stripwimpers verwijderen

Indien je gebruik maakt van stripwimpers in plaats van individual lashes kun je deze zelf gemakkelijk thuis verwijderen met een beetje water. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze uitgebreide blog: Nepwimpers verwijderen, hoe doe je dat?

29 november 2019
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024