Facebook Pixel

Normale wimperlijm of wimperextensions lijm gebruiken?

Normale wimperlijm of wimperextensions lijm gebruiken?
Categorie: Wimperlijm
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Normale wimperlijm of wimperextensions lijm gebruiken?

Er bestaan verschillende soorten wimperlijmen voor de verschillende soorten wimpers. Om je favoriete nepwimpers en individual lashes op te plakken heb je natuurlijk een goede wimperlijm nodig. Afhankelijk van de wimpers die je kiest, gebruik je een normale wimperlijm of een wimperextensions wimperlijm. Welke wimperlijm je moet gebruiken hangt ook af van welk resultaat je wilt en je persoonlijke voorkeur. Wil je weten of je een normale wimperlijm of een wimperextensions lijm moet gebruiken? We leggen je nu uit wat het verschil is tussen een normale wimperlijn en een wimperextensions lijm en voor welke wimpers je het kunt gebruiken.

Normale wimperlijm gebruiken voor stripwimpers

Een normale wimperlijm gebruik je in principe voor stripwimpers. Stripwimpers zijn nepwimpers die een wimperband hebben. De wimperlijm breng je aan op de wimperband. De kunstwimpers blijven een hele dag zitten en dien je aan het einde van de dag er weer af te halen. Wimperlijm verwijderen gaat erg makkelijk als je de normale wimperlijm gebruikt. Je hebt geen wimperlijm remover nodig bij het verwijderen van de nepwimpers. Een populaire en goede wimperlijm is de DUO wimperlijm. Deze wimperlijm is geschikt voor stripwimpers en houdt ze de hele dag perfect op zijn plek. Een normale wimperlijm kan in combinatie met alle stripwimpers worden gebruikt.

DUO Striplash Adhesive (transparant)

DUO Striplash Adhesive (transparant)

Normale wimperlijm gebruiken voor wimperextensions

Naast stripwimpers kun je de normale wimperlijm ook gebruiken voor individual lashes. Individuele wimperextensions bevatten enkele wimperhaartjes per cluster. Hoeveel wimperhaartjes een cluster precies bevat ligt aan het soort individual lashes. Individuele wimperstukjes hebben geen wimperband. Wil je de wimperextensions maar een dag dragen en ze aan het einde van de dag weer eraf halen? Dan is de normale wimperlijm een goede keuze. Dip de individual lashes in de wimperlijm en breng ze aan over de gehele wimperrand of een gedeelte ervan. ‘s Avonds kun je de clusters gemakkelijk eraf halen. Bij het verwijderen van de wimperextensions die zijn aangebracht met de normale wimperlijm heb je geen wimperlijm remover nodig. De normale wimperlijm is geschikt voor alle individual lashes, behalve de single lashes. Voor de single lashes is de wimperextensions lijm een betere optie.

Wimperextensions lijm gebruiken voor wimperextensions

Wimperextensions lijm staat ook wel bekend als een semi-permanente lijm. Deze wimperlijm heeft een sterke hechtingskracht, waardoor de individual lashes wekenlang blijven zitten. Hoe lang de wimperextensions precies blijven zitten verschilt per wimperextensions lijm. De DUO Individual Lash Adhesive blijft bijvoorbeeld tot 2 weken zitten. Daarentegen kunnen de individual lashes met de Ardell LashTite Adhesive tot wel 6 weken blijven plakken. Om wimperextensions lijm te verwijderen dien je een wimperlijm remover te gebruiken die de lijm oplost.

Ardell LashTite Adhesive (donker 22 ml)

Ardell LashTite Adhesive

Wimperextensions lijm gebruiken voor stripwimpers

Er wordt vaak gevraagd of er semi-permanente wimperlijm kan worden gebruikt voor stripwimpers. Het is absoluut niet aangeraden om wimperextensions lijm te gebruiken om stripwimpers mee aan te brengen. De lijm kan alleen worden gebruikt in combinatie met wimperextensions. Wanneer je nepwimpers plakt met semi-permanente lijm beschadig je de natuurlijke wimpers. Bovendien zijn hele stripwimpers te belastend voor je eigen wimpers.

Wimperlijm is veilig in gebruik

Een wimperlijm blijft natuurlijk een lijm dat je bij je ogen gebruikt, daarom vragen veel mensen zich af of dit wel helemaal veilig is. Een terechte vraag natuurlijk. De wimperlijmen die op LashAddict.nl staan zijn volkomen veilig om bij de ogen te gebruiken. De wimperlijmen die online staan zijn uitvoerig getest en geheel veilig om te gebruiken. Sommige wimperlijmen bevatten latex, ook dit is veilig om te gebruiken bij de ogen. Wanneer je allergisch bent voor latex is het aangeraden om een wimperlijm zonder latex te gebruiken, zoals de Kiss i-ENVY Super Strong Hold Eyelash Adhesive. Heb je hele gevoelige ogen? Dan zijn de magnetische wimpers een goede optie.

Kiss i-ENVY Super Strong Hold Eyelash Adhesive

Kiss i-ENVY Super Strong Hold Eyelash Adhesive

Wimperlijm verwijderen

Wimperlijm verwijderen is vrij eenvoudig, maar hoe je dit doet hangt af van de soort wimperlijm die je hebt gebruikt. Nepwimpers die zijn aangebracht met een normale wimperlijm zijn makkelijk te verwijderen. Hierover een lees je meer in de blog ‘Nepwimpers verwijderen, hoe doe je dat?'. Wanneer je wimpers hebt aangebracht met een semi- permanente wimperlijm dien je deze op een andere manier te verwijderen. Lees hier meer over in de blog ‘Wimperextensions verwijderen, zo doe je dat’.

13 december 2019
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024