Facebook Pixel

Hoe plak je nepwimpers?

Hoe plak je nepwimpers?
Categorie: Nepwimpers, Tutorials
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

Hoe plak je nepwimpers?

Altijd al gedroomd van prachtige lange wimpers met veel volume? Kijk dan eens naar nepwimpers! Met nepwimpers voeg je super snel wat extra’s toe aan je make-up look. Of je nu kiest voor natuurlijke lashes en glamour wimpers, met nepwimpers laat je je ogen stralen. Nepwimpers aanbrengen lijkt misschien lastig, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Met ons stappenplan wordt nepwimpers plakken makkelijker dan ooit.

Stap 1: De juiste lengte van de wimperband

Wanneer je nepwimpers aanbrengt doe je dit als laatste stap in je make-up routine. Bij het aanbrengen van nepwimpers check je als eerst de lengte van de wimperband. Doe dit door de nepwimpers bovenop de eigen wimpers te leggen en tegen het oog aan te houden. De wimperband moet iets korter zijn dan de breedte van het oog en comfortabel aanvoelen. Als de wimperband iets te lang is kun je deze met een klein schaartje op de juiste lengte knippen. Begin eerst met een klein stukje en knip niet in een keer teveel af. Tip: Let er altijd goed op dat je de juiste wimper op het juiste oog legt. Er zit verschil tussen de linker- en rechter wimper.

Stap 2: Wimperlijm aanbrengen

Wanneer de wimpers op de juiste lengte zijn bijgeknipt kun je de wimperlijm op de wimperband aanbrengen. Voordat je de wimpers plakt laat je de lijm ongeveer 15 tot 30 seconden drogen. Let er wel op dat dit bij elke wimperlijm anders is. Bij sommige wimperlijmen hoef je namelijk niet te wachten totdat de lijm ‘tacky’ wordt. Check daarom altijd de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende wimperlijm.

Stap 3: Nepwimpers plakken

De nepwimpers plakken kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit met je vingers, een pincet of een wimper applicator doen. Wanneer je nog weinig ervaring hebt is het makkelijk om een wimper applicator te gebruiken. Een wimper applicator biedt veel grip en beschadigd de nepwimpers niet, zoals een pincet dat wel kan doen. Plak de valse wimpers zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Druk de wimpers vervolgens stevig tegen de wimperrand aan met de wimper applicator, zodat ze extra goed vast zitten.

Stap 4: Maak je look af

Wanneer je de nepwimpers hebt aangebracht ben je in principe klaar, maar je kunt er ook voor kiezen om nog mascara of eyeliner aan te brengen. Voor een extra dramatisch effect breng je een klein laagje mascara aan. Ook kun je ervoor kiezen om naderhand eyeliner aan te brengen. Door eyeliner aan te brengen verberg je als het ware de wimperband, waardoor je de wimpers nog minder goed ziet zitten.

Wennen aan nepwimpers

Het is normaal dat je nepwimpers in het begin misschien nog een beetje onwennig aanvoelen. Na een uurtje zul je merken dat je er snel aan gewend bent en de nepwimpers (bijna) niet meer voelt zitten. Als je de wimpers toch nog blijft voelen kan het zijn dat je ze niet helemaal goed hebt opgepakt. Je kunt de kunstwimpers er dan het beste eraf halen en opnieuw plakken.

25 november 2019
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024