Facebook Pixel

De voordelen van olijfolie in je haar

De voordelen van olijfolie in je haar
Categorie: Tutorials Tips
Auteur: LashAddict
Toon meer artikelen

De voordelen van olijfolie in je haar

Het is een eeuwenoude truc: olijfolie om je haar te verzorgen. Het handige van deze verzorging is dat je dit ingrediënt altijd wel in huis hebt. Bovendien is het een relatief goedkoop middeltje dat net zo effectief schijnt te zijn als dure verzorgingsproducten van grote merken. We leggen je hier alle voordelen van olijfolie voor het haar uit en geven je tegelijkertijd tips hoe je het product het best kunt gebruiken.

Olijfolie is een natuurlijke conditioner

De meeste haarverzorging bevat veel toegevoegde ingrediënten die niet allemaal een even positieve werking op het haar hebben. Olijfolie daarentegen is een natuurlijk product dat vol voedingsstoffen zit. Daarnaast heeft het goudkleurige wondermiddel een antibacteriële en antioxiderende werking, waardoor het haar beschermd wordt. Als je olijfolie in je haar als conditioner gebruikt, wordt er als het ware een laagje over je haar gelegd waardoor schadelijke stoffen van buitenaf geen kans meer maken. Je kunt koude olijfolie als conditioner gebruiken, of een klein beetje van het product opwarmen in de magnetron. Breng het aan op het haar en laat het een kwartier intrekken. Was het haar daarna met lauwwarm water en je gebruikelijke shampoo.

Hydraterende werking van olijfolie

Dankzij de vitamines A en E in olijfolie blijft de natuurlijke vochtgehalte van het haar in balans. De olie heeft een hydraterende werking, waardoor irritatie van de hoofdhuid voorkomen wordt. Om optimaal te genieten van deze hydratatie, kun je een kleine hoeveelheid olijfolie mengen met een even grote hoeveelheid kokosolie. Laat dit mengsel een half uur intrekken en spoel het vervolgens grondig uit met koud water. Deze natuurlijke behandeling kun je twee of drie keer per week toepassen.

Olijfolie herstelt beschadigd haar

Olijfolie bevat een grote hoeveelheid essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze stofjes bevorderen de celvernieuwing. Daardoor lijkt het haar sneller te groeien en wordt verdere schade aan het haar voorkomen. Om beschadigd haar te behandelen kun je drie delen olijfolie mengen met een deel biologische honing. Verdeel het goedje gelijkmatig over de hoofdhuid. Dek het haar vervolgens af met een douchemuts en laat het mengsel 40 tot 50 minuten intrekken voor het beste resultaat. Was je haar vervolgens met lauwwarm water en het ziet er weer stralend uit!

Repareert gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten zijn bijna niet meer te redden. Vaak wordt aangeraden om je haar dan maar te laten knippen, zodat je lokken niet nog verder gaan splijten. Toch kan olijfolie het haar verzorgen en de haarpunten zelfs repareren. Om de weldadige werking te garanderen, kun je het best wat theelepels extra vergine olie opwarmen. Masseer de olie zachtjes in de haarpunten en laat het een nacht intrekken. Je kunt deze behandeling gerust iedere avond gebruiken.

Olijfolie voorkomt pluizig haar

Wist je dat je met slechts een paar druppels olijfolie je haar kunt temmen? Jouw onhandelbare lokken kennen voortaan geen geheimen meer. Masseer de olijfolie in het haar en laat het product intrekken. Je hoeft het haar niet uit te spoelen. Om het product goed over het haar te verdelen, kun je je kapsel nog even borstelen.

Gaat roos tegen

Vaak kopen we allerlei fijne middeltjes om ons haar te verzorgen, maar de hoofdhuid wordt nog wel eens vergeten. Het klinkt niet zo fris, maar op de hoofdhuid hopen dode huidcellen zich op. Daardoor kan roos ontstaan. Om dit te voorkomen, kun je een natuurlijke scrub maken die je ongeveer een keer per maand op de hoofdhuid aanbrengt. Combineer olijfolie met zeezout of baking soda. Masseer het geheel met ronddraaiende bewegingen in op de hoofdhuid. Op die manier activeer je de bloedsomloop en wordt het middeltje beter door de huid opgenomen. Spoel je hoofdhuid daarna goed af met lauwwarm water.

Olijfolie haarmasker

Je kunt koude olijfolie dus prima gebruiken als conditioner. Een andere manier om van de weldadige eigenschappen van dit natuurlijke ingrediënt te genieten, is door de olie te verwarmen en als haarmasker te gebruiken. Verdeel een kleine hoeveelheid van het product over je natte lokken en wikkel ze in een handdoek. Laat het geheel ongeveer een half uur tot een uur inwerken en spoel het daarna goed uit met een shampoo. Wat een prachtig glanzend kapsel! Een olijfolie haarmasker wordt vooral aangeraden voor mensen met droog en beschadigd haar. Olie is van nature best vet, waardoor vettig haar nog meer kan gaan glimmen. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het product alleen op de droge puntjes aan te brengen. Je vindt hieronder drie recepten om uit te proberen!

Olijfolie haarmasker met eigeel

Naast olijfolie heb jij ook vast wel een doosje eieren in huis. Wil je dubbel voordeel uit je zelfgemaakte haarmasker halen? Meng dan 2 eetlepels olijfolie met de dooiers van 2 eieren. Klop het geheel goed door en verdeel het over het vochtige haar. Dek je haar vervolgens af met plastic folie, zodat het mengsel goed kan intrekken. Spoel het haar na een twintigtal minuten uit met lauwwarm water en laat het aan de lucht drogen.

Olijfolie haarmasker met eieren

Een ander interessant recept is het haarmasker met olijfolie, arganolie en honing. Bij dit recept maak je ook gebruik van de eiwitten. Je vermengt deze met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels arganolie. Roer een kleine hoeveelheid honing door het mengsel en breng het resultaat aan op vochtig haar. Wikkel je haar in folie en laat het masker zo’n 3 uur inwerken alvorens het met lauwwarm water en shampoo uit te spoelen. Voor het beste resultaat laat je het haar vervolgens aan de lucht drogen. Alle blikken zullen op jouw mooie gezond uitziende haar gericht zijn!

Olijfolie haarmasker met ei en yoghurt

Wist je dat yoghurt ook een weldadige werking op het haar heeft? Maak eens een haarmasker van 3 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels volle yoghurt en 1 ei. Na het aanbrengen van het mengsel wikkel je je haar in een handdoek of in plastic folie. Na ongeveer 10 tot 15 minuten spoel je het uit met lauwwarm water en maak je gebruik van een shampoo en een conditioner.

4 juni 2020
LashAddict.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024